Van kledingkast naar de zolder of kringloopwinkel?

Koop jij ook met enige regelmaat, de één iets vaker dan de ander, voor jezelf, je partner en eventueel kinderen nieuw kleding, schoenen, kledingaccessoires en voor kinderen ook nog speelgoed, knuffels en andere benodigdheden? Tegenwoordig hoef je echt geen shopaholic te zijn om op in jaar tijd een leuke verzameling aan te leggen in de kasten van jezelf, je partner of je kinderen. Het aanbod is dezer dagen zo uitgebreid en de reclame speelt zo graag in op onze consumenten-drang dat je toch al snel zwicht om toch dat éne leuke jurkje voor je dochter aan te schaffen, of dat ene toestel dat je leven zo veel makkelijker gaat maken. Maar hoe lang gaat het tegenwoordig allemaal nog mee? De mode veranderd sowieso elk seizoen en je kinderen blijven tot een bepaalde leeftijd toch echt wel groeien. Jonge kinderen groeien snel en tot een jaar of 12 hebben die regelmatig een aanvulling nodig op hun garderobe of in het slechtste geval (voor je portemonnee, dan toch) een hele nieuwe outfit per seizoen. En voor jezelf? Jij wisselt waarschijnlijk ook regelmatig met nieuw gekochte items zodat je outfit net weer even anders is dan vorige maand!

Maar dan blijft de vraag: wat doen we met de spullen die we niet meer kunnen gebruiken. De spullen van jezelf, je partner en je kids. Neerzetten op zolder (mits je die hebt) is vaak makkelijk maar niet altijd handig. Alle spullen blijven in huis en op een gegeven moment raakt die ruimte ook propvol. Zeker als je (kleine) kinderen hebt. Zou jij je kleding naar een kringloopwinkel brengen? Of verkoop je het zelf? Zou je er misschien een goed doel mee steunen? Of breng je het in bij een winkel of webshop voor 2e hands kleding?

Tegenwoordig lijkt het wel dat iedereen een eigen winkeltje opzet in tweedehands spullen, en waarom tenslotte ook niet? Het leven is duur, en als je iets van je zuurverdiende centjes kan terug verdienen, zou je wel gek zijn om het niet te doen. Daar hangen natuurlijk enige risico's en nadelen aan vast, als je het zelf gaat doen, zoals bijvoorbeeld:

  • Als je zelf een winkeltje op een website als Marktplaats of Facebook opent, moet je zelf je artikels gaan prijzen, foto's nemen en alles zelf afhandelen. Nu lijkt dit op het eerste zicht niet echt een nadeel, maar als je er goed over nadenkt, zie je dat: je er tijd moet insteken, je moet er mooie foto's van maken (best met een goed toestel en niet zo maar met je smartphone), hoe bepaal je een goede prijs (jij wil graag zo veel mogelijk krijgen, klanten willen graag zo weinig mogelijk betalen), je moet het verpakken en opsturen en hopen dat het goed aankomt (als het onderweg al niet kwijtgeraakt) en tja, niet iedereen is een geboren verkoper he, dus het kan wel een tijdje duren voor je het kwijt bent en ondertussen neemt het plek in beslag, vergaart het stof en moet je je advertenties regelmatig onder de aandacht brengen.
  • Doe je het naar een kringloopwinkel, dan heb je er zelf natuurlijk geen geld van. Het is wel direct uit je huis, je hebt er geen omkijken naar en het is de taak van de kringloopwinkel om het de deur uit te krijgen. Vaak krijgen kringloopwinkels echter zo veel items binnen dat ze er niet de benodigde aandacht aan kunnen schenken en alles dus maar gewoon op de planken zetten en de mensen moeten maar kijken of het in orde is, of het nog wel werkt en of ze het de moeite vinden om mee te nemen.

Heb jij echter oog voor het milieu, wil je er graag een kleine vergoeding voor en vind je dat jouw kleding zeker nog een ronde mee kan, maar heb je geen tijd of zin om alles zelf aan te bieden? Dan is er altijd nog de mogelijkheid om het in te brengen bij een tweedehands kledingwinkel bij jouw in de buurt of bij een webshop voor 2e hands (kinder) kleding.

Waarom zou je inbrengen bij Beebie & Kids?

Met Beebie & Kids hebben wij een webshop die aan diverse punten aandacht wil schenken:

  • Wij willen bijdragen aan het milieu en een 2e kans voor kinderkleding, kledingaccessoires en speelgoed. We gaan regelmatig op zoek naar leuke items voor in de webshop en kopen in bij een kringloopwinkel of rommelmarkt, van particulieren of wordt er kleding e.a. ter overname aangeboden.
  • Omdat wij het werk voor je uit handen nemen, is het bij ons de bedoeling om er fulltime mee bezig te zijn, dit betekend dat wij natuurlijk net als alle andere winkels graag een beetje winst willen maken. We kunnen je niet de hoofdprijs geven, daarom proberen wij een eerlijke prijs te geven voor kleding e.a. die we bij overname innemen.
  • Regelmatig doneren wij kleding, schoenen, speelgoed, huisraad (plastic bordjes, bekers en bestek) en andere spullen aan Wings of Support het goede doel wat wij steunen. Deze spullen zijn zeker nog goed maar voor ons niet verkoopbaar in de webshop. Via Wings of Support komen gedoneerde spullen op de juiste plek terecht omdat er per project wordt gekeken wat er nodig is voor de mensen uit een dorp of regio.

We zien dus beide kanten van het recycle proces maar ook het verschil in aandacht en details voor spullen. Wat ons opvalt, is dat spullen (dus niet alleen kleding en/of speelgoed) bij de kringloopwinkel andere aandacht krijgen waardoor het item sneller minder mooi of in minder goede staat lijkt dan het eigenlijk is. Alle spulletjes die wij in de webshop aanbieden, geven we onze volle aandacht en liefde, zodat iedereen kan zien dat het item misschien wel niet nieuw is, maar gerust nog een kans verdient om een ander kindje er nog veel plezier van te laten hebben. Door het risico op ons te nemen van de inkoop van kinderkleding, kledingaccessoires en speelgoed kunnen we zelf bepalen of een kledingstuk of speelgoed nog in goede staat en/of compleet is en deze dus te gaan verkopen. De meeste artikelen die bij ons in de webshop staan zijn in (zeer) goede staat, eventueel word kleding e.a. door ons gewassen en word bewaard in kunststofbakken zodat het schoon en fris blijft. Kleding, accessoires en/of speelgoed wat niet verkoopbaar is maar wat nog wel goed is word door ons gedoneerd aan het goede doel.

Gezamenlijk doel

Overigens zijn we ons bewust dat het doel van een kringloopwinkel maar ook een rommelmarkt en/of verkoop door particulieren waarschijnlijk hetzelfde is als ons doel namelijk dat je spullen een 2e kans geeft en dat iemand anders tegen een redelijk bedrag nog veel plezier van het aangekochte item heeft.

Dus, zeg nu zelf: waar verkoop jij dan het liefst je spulletjes aan?