Almere, 15 september 2016

To know or not to know? Unisex of neutrale babykleding?

Was jij ook nieuwsgierig toen je zwanger was naar het geslacht van jouw baby? of ben je zwanger en wil je het geslacht van jouw ongeboren spruit nog helemaal niet weten? In deze digitale wereld is het redelijk makkelijk om er achter te komen of je zwanger bent van een jongen of meisje en/of van 1 of meer baby’s. Zodra jullie het weten kun je gericht op zoek gaan naar meisjes- en/of jongens kleding en accessoires en je kunt de babykamer gaan inrichten met stoere jongens items of zoete meisjes kleuren en spulletjes.

Maar wat als je het geslacht niet wilt weten? Je ongeboren spruit is al hartstikke welkom en dan brengt hij of zij ook een verrassing mee zodra het geboren word. Een babykamer inrichten als je het geslacht nog niet weet zal wat lastiger gaan maar er zijn zoveel leuke ideeën op het internet, in magazine en bij de babywinkels te zien en te vinden dat jullie er vast wel uitkomen. De belangrijkste babyspullen zowel voor de baby zelf als ook voor de babykamer kun je terug vinden op de geboorte uitzetlijst die door de babywinkels worden verstrekt.

Ga je op zoek naar de verzorgingspullen en kleertjes hou dan de uitzetlijst aan als richtlijn. Kijk ook naar het seizoen waar je baby in word geboren. De aantallen van rompers, hydrofielen en andere items op de lijst kloppen meestal wel maar vraag ook eens rond in je omgeving of er items tussen staan die eigenlijk niet worden gebruikt.

Voor een pasgeborene is het fijn op de eerste weken na de geboorte zacht katoenen kleding te dragen. Dit zit comfortabel en je baby kan zich daar makkelijk in bewegen zonder dat de kleding te strak zit of te dik is (bijv. spijkerstof) Ideaal in deze periode en met name als je het geslacht nog niet weet is om unisex of neutrale new born kleding te kopen. Deze kleding is vaak van zacht katoen in off-white of ecrukleurige stof en soms met een printje en is meestal als een complete set te koop met o.a. mutsjes, shirtjes of overslag shirtjes, broekjes en slofjes. Hema, Prenatal maar ook bij ons, Beebie & Kids, kun je terecht voor deze new born of unisex kleding. De neutrale kleur van new born of unisex kleding is ook handig omdat je het na de geboorte kan aanvullen met meisjes en/of jongens kleuren. Als je op zoek bent naar neutrale kleding en accessoires dan vind je die in de categorie Newborn.

Is jouw spruit te vroeg geboren of klein en licht in gewicht dan kan het zijn dat je met prematuur kleding in aanraking komt. Voor te vroeg geboren baby’s en/of kleinere baby’s is er kleding te verkrijgen vanaf maat 38. Ook voor deze kleding is het belangrijk dat het om zacht katoen gaat en dat de kleding voor deze kleine wereldburgers zacht en comfortabel zit. Bij Beebie & Kids kun je terecht voor prematuur kleding vanaf maat 44. Je vind kleding en accessoires terug in de categorie Newborn.